European Commodities Exchange

De Europese Beurs, die in 1961 op initiatief van de beroepsbeurzen van Mannheim (D) en Straatsburg (F) is opgericht, heeft zich in de loop der jaren uitgebreid tot 37 beurzen uit 12 verschillende landen. Haar reputatie en invloed reiken veel verder dan het commerciƫle bedrijfsleven. De beurzen zijn geen handelsbeurzen in de gebruikelijke zin van het woord, maar graanmarkten waarop marktdeelnemers uit de sectoren graan, meststoffen, diervoeders en andere aanverwante producten, alsmede uit de tertiaire sector (banken, vervoer, verzekeringen, enz.) actief zijn.

Haar voornaamste taak is de organisatie van "Exchange days". Elk jaar bevestigt de European Commodity Exchange in een van de belangrijkste steden van Europa, door het groeiende succes van haar bijeenkomsten, het representatieve karakter van de activiteiten van de leden van de beurzen. Zij vormen een gelegenheid voor de actoren in de graansector om elkaar rechtstreeks te ontmoeten, de marktvooruitzichten te bespreken, contacten te leggen en de banden van wederzijds vertrouwen te verstevigen.

Europa stelt zich nu open voor nieuwe leden van de agrovoedingsberoepen die op zoek zijn naar commerciĆ«le of technische contacten en een rechtstreekse dialoog tussen hen. Vandaag strijden de aangesloten beurzen om de eer meer dan 3.000 deelnemers te mogen ontvangen; de 63e Europese Handelsbeursdagen vinden plaats op 12 en 13 oktober 2023 in Warschau.

Komende data
  • Parijs: 05/06-12-2024
  • Berlijn: 24/25-09-2025
  • Rotterdam: 05/06-11-2026
  • Barcelona: 2027

Meer info op: http://www.bourse-europeenne.com/en/home/

handelsbeurs