Home

De Brusselse Handelsbeurscommissie werd opgericht begin 20ste eeuw en heeft als doelstelling “de handelsactiviteiten van alle fysische en morele personen te bevorderen. Daartoe kan zij nationale en internationale beursdagen inrichten”. Sedert 1961 is de Handelsbeurs ook lid van het Europees Consortium der Warenbeurzen. Binnen de schoot van de Brusselse Handelsbeurscommissie worden ook wekelijks door het quotatiecomité de graanprijzen bepaald.  


De Brusselse woensdagbeurs in het "Palais du Midi" lokte voorheen wekelijks meer dan 500 personen. Het was een aangename ontmoetingsplaats en onderhandelingsforum tussen de collega’s actief in de agro-business, waar stress en volatiliteit dan nog quasi onbestaand waren. De opkomst van GSM, internet, andere moderne communicatiemedia en tijdsgebrek hebben aan deze traditie een einde gemaakt waardoor het persoonlijk contact enigszins is verwaterd.


Het bestuur van de Brusselse Handelsbeurscommissie heeft dan ook, met succes, gedacht om via speciale beurzen de mensen opnieuw samen te brengen. De inrichting van de gedelokaliseerde beurs, de septemberbeurs, de salonbeurs en de nieuwjaarsreceptie kennen dan ook een ongemeend succes. Vooral de internationale gedelokaliseerde (afwisselend Vlaanderen en Wallonië) beurs is the “place to be” voor gans de agro-industriële sector. Een ideaal moment om producten en diensten aan te bieden en nieuwe opportuniteiten te ontdekken.

Handelsbeurs